" Omdat het beter kan ! "

Doorbraak: Taxatie Management Systeem TMI geaccepteerd door ING REF en ABN AMRO

Doorbraak: Taxatie Management Systeem TMI geaccepteerd door ING REF en ABN AMRO

Nieuwegein, 27 mei 2013 – De onafhankelijke stichting Taxatie Management Instituut  TMI, heeft overeenstemming bereikt met ING Real Estate Finance en ABN AMRO over de acceptatie van TMI taxateurs.

Vanaf heden accepteert ING REF TMI taxateurs en gaan zij zelf ook gebruik maken van het Taxatie Management Systeem van TMI.

Daarnaast is met ABN AMRO overeengekomen dat TMI taxateurs taxaties boven de 1 miljoen Euro voor ABN AMRO kunnen uitvoeren. Het TMI doorbreekt hiermee het alleenrecht van de RICS.

Het systeem bevordert de professionaliteit, integriteit en transparantie van taxaties. NVM Business is initiatiefnemer van TMI, waarbij het basis idee was een model te bouwen voor taxaties van commercieel vastgoed dat alle taxaties onderling vergelijkbaar maakt, de gebruiker ertoe verplicht aannames expliciet te maken en ook een rekenmodel is.

3.000 uniforme taxaties

Na oprichting van TMI in november 2011is het TMS binnen de branche snel omarmd. Er zijn binnen anderhalf jaar tijd ruim 3.000 uniforme taxaties met het systeem verricht en 300 taxateurs werken inmiddels met het TMS waarmee het systeem een landelijke dekking heeft. De TMI taxateurs zijn lid van verschillende organisaties, zoals de NVM en RICS en het systeem is in gebruik bij zowel grote als kleine kantoren.

Acceptatie

Naast enthousiasme onder de taxateurs is acceptatie door de financiële sector van groot belang. De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben zich vrij snel na oprichting positief uitgelaten over het TMI.

Voor meer informatie over TMI verwijzen wij u door naar onze website: http://www.taxatiemanagementinstituut.nl/