" Omdat het beter kan ! "

Kasteel Zwijnsbergen te huur via Klotz bedrijfshuisvesting

kasteel Zwijnsbergen HelvoirtLOCATIE

Kasteel Zwijnsbergen is gelegen op een landgoed aan de Helvoirtsestraat 6 te Helvoirt. Helvoirt is direct gelegen aan de N65 die ‘s-Hertogenbosch met Tilburg verbindt.

Helvoirt (Gemeente Haaren) is gelegen tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg met de plaatsen Vught, Boxtel en Oisterwijk in de directe omgeving. Helvoirt wordt gekenmerkt  door een bosrijke omgeving met diverse natuurgebieden. Onder de natuurgebieden vallen onder andere ‘de Loonse en Drunense duinen’ en ‘de Helvoirtse Heide’. 

De bereikbaarheid van het dorp Helvoirt en Kasteel Zwijnsbergen is zeer goed, zowel met de auto (via de A2 en N65) als met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station in ‘s-Hertogenbosch vertrekt buslijn 239 richting de Helvoirtsestraat. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op maximaal 5 minuten loopafstand van het pand. De NS stations van Oisterwijk en Vught zijn binnen enkele autominuten bereikbaar

Kasteel Zwijnsbergen Helvoirt .

Eindhoven Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven en ligt op 35 kilometer, zijnde 25 autominuten, van het pand. De afstand van Kasteel Zwijnsbergen tot luchthaven Schiphol bedraagt circa 105 kilometer, zijnde 70 autominuten.Huurinformatie

De te huren gedeelten worden tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden. Het totaal beslaat circa 815 m² kantoorruimte, verdeeld over het hoofdgebouw (626 m²) en het koetshuis (189 m²). De ruimte is verdeeld over drie verdiepingen, te weten de begane grond, de eerste en tweede verdieping (zie plattegronden). Het gebouw is dankzij de recente renovatie voorzien van alle moderne faciliteiten.

Kasteel Zwijnsbergen beschikt over eigen parkeergelegenheid verdeeld over twee parkeerterreinen; direct aan het kasteel 9 plaatsen en aan de straatzijde 30 plaatsen.

De te huren ruimten worden opgeleverd inclusief:

  • Aansluitingen databekabeling en telefonie
  • Zolder en kelderruimte
  • Sanitaire voorzieningen
  • Keuken inclusief apparatuur
  • Vloerbedekking dan wel houten vloeren
  • Verlichtingsarmaturen
  • Gordijnen, vitrage en horren
  • Stucplafonds met originele details
  • Goederenlift

HISTORIE

Kasteel Zwijnsbergen te Helvoirt is in eerste aanleg rond 1430 gebouwd door een zekere Jan van Zweensbergen. Het kasteel is gelegen op een schitterend landgoed met mooie loofbomen en waterpartijen. Rond 1900 is het landgoed met opstallen aangekocht door de toenmalige burgemeester van ‘s-Hertogenbosch, mr. F.J. van Lanschot.

Het hoofdgebouw in de huidige vorm met trapgevels stamt uit de 16e eeuw, maar de grondslag hiervoor werd in de 15e eeuw gelegd. In 1817 vond een ingrijpende verbouwing plaats waarbij het versterkte karakter van het kasteel is verdwenen.  De tuin werd volledig in Engelse landschapsstijl aangelegd. De portierswoning en het koetshuis werden in 1847 toegevoegd.

Meer informatie kijk dan op www.zwijnsbergen.nl

Het kasteel, door Monumentenzorg aangewezen als ‘Historische Buitenplaats’, raakte in maart 2001 door brand zwaar beschadigd. Drie jaar later kon de restauratie ter hand worden genomen. In 2006 werd de restauratie voltooid, sindsdien is Kasteel Zwijnsbergen gedeeltelijk beschikbaar voor verhuur.

Wilt u ook professioneel uw kantoorruimte verhuren? Vul hieronder mijn contactformulier in en ik neem persoonlijk contact met u op.