" Omdat het beter kan ! "

Rene Klotz op nieuwsuur: Haarendael wordt pareltje met wonen en (ouderen)zorg in Haaren

landgoed haarendael

Maandagavond 27 mei 2013 zend nieuwsuur een item uit over de verkoop van landgoed Haarendael te Haaren. Rene Klotz, die de koper adviseerde bij het aankoop traject wordt door nieuwsuur daarover geïnterviewd. Het item in nieuwsuur gaat over de stroom van arbeismigranten in Nederland die leidt tot grote druk op huisvesting voor tijdelijke werknemers.

De koper van Haarendael, wil voordat hij het landgoed gaat ontwikkelen een aantal jaen het landgoed gebruiken voor huisvesting van buitenlandse werknemers hetgeen tot beroeoring heeft geleid in de (dorps)politiek van Haaren. Lees hier het item op Nieuwsuur.

Rene Klotz weerspreekt, namens koper Wim Vugts, de “vrees” uit de gemeente Haaren voor een “Polenhotel” en geeft in het interview aan Nieuwsuur aan dat De huisvesting voor buitenlandse werknemers steeds beter wordt. In het geval van Haarendael is het een mooie rendable tussenplossing in de tijd dat de volledige planologische en monumentale procedures doorlopen moeten worden alvorens er bewoning met (ouderen) zorg gerealiseerd kan worden.