" Omdat het beter kan ! "

Stevige banengroei MKB

De stijging in werkgelegenheid in het Nederlandse midden-en kleinbedrijf blijft aanhouden. In het tweede kwartaal van 2018 is een groei in werkgelegenheid van 4,1 procent waargenomen ten opzichte van het voorafgaande jaar.

Alle provincies laten groei zien, waarbij met name Noord Brabant en Flevoland bovengemiddeld groeien.

De Van Spaendonck MKB Banenmonitor constateert dat de banengroei in het mkb vanaf 2016 minimaal 3 procent is en alsmaar blijft stijgen. De meeste sectoren profiteren van het economisch herstel. De banengroei in het tweede kwartaal ligt met 4,1 procent hoger dan de door het CBS gesignaleerde groei van het BBP die tot die periode stond op 2,7 procent.

Met name het taxivervoer, het MKB in de gehandicapten- en geestelijke gezondheidszorg en de kinderopvang profiteren van het economisch herstel. De dynamiek op de arbeidsmarkt is nog niet zo hoog geweest als bij de start van deze meting. Als gevolg van baanwisselingen en pensionering is de vervangingsvraag in het tweede kwartaal 20,5 procent geweest. Met een uitbreidingsvraag van 4,1 procent betekent dat dat bijna een kwart (24,6 procent) van alle banen opnieuw is ingevuld. Met een groeiende economie, neemt ook de dynamiek op de arbeidsmarkt toe. Meer bedrijven nemen mensen aan, meer mensen durven weer van baan te wisselen. (bron: vastgoedmarkt 230818).

 

Wilt u uw groei in goede banen leiden met bedrijfshuisvesting op maat? Bel dan direct met Rene Klotz of vul onderstand contactformulier in.

Contactformulier

Gebruik het onderstaand formulier om contact op te nemen.